ua en ru

Грузія має намір обговорити 5 червня з РФ питання з приводу адміністративного кордону з Південною Осетією

Грузія має намір обговорити 5 червня з Росією питання з приводу адміністративного кордону з самопроголошеною Південною Осетією. Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі, передає радіо "Свобода".

У телезверненні Іванішвілі заявляє, що "все з'ясується", тільки треба "бути терплячими".

"Не потрібно впадати в істерику. Стратегія, яку ми обрали, і я вважаю її правильною, припускає, що ми маємо покращувати відносини з Росією шляхом переговорів і дипломатії. Ми маємо зобов'язання це робити і ми будемо це робити. Але це нелегке завдання і я ніколи не говорив, навіть коли був в опозиції, що цього вдасться досягти лише через кілька днів. Однак це не займе і невизначено багато часу. Я не можу робити конкретні прогнози, але не повинно бути сумніву, що нам вдасться поліпшити відносини з Росією", - сказав Іванішвілі.

За його словами, самопроголошені республіки "повернуть через декілька років".

Раніше, російські військові затримали громадянина Грузії поблизу кордону з самопроголошеною Південною Осетією. Це сталося після того, як російські сили встановили паркан з колючим дротом на кордоні.

Місцеві жителі скаржилися, що паркани встановлені на кілька метрів углиб підконтрольної Грузії території і тепер неможливо використовувати землю під ними як пасовище.

Російські солдати знаходяться в самопроголошених Південної Осетії і Абхазії, з тих пір Москва визнала їх "незалежність" від Грузії в 2008 р.

Читайте також: Прем'єр-міністр Грузії вважає "неадекватними" дії влади у конфлікті з РФ в 2008 р