ua en ru

Грузія почне процедуру припинення громадянства Саакашвілі після отримання документації з України

Грузія почне процедуру припинення громадянства Саакашвілі після отримання документації з України Фото: Михайло Саакашвілі

Грузія чекає від України підтвердження того, що Саакашвілі отримав громадянство України

Міністерство юстиції Грузії очікує від відповідного відомства України офіційного підтвердження про надання екс-президенту Грузії, голові Одеської обласної державної адміністрації Михайлу Саакашвілі громадянства України. Про це заявила міністр юстиції Грузії Теа Цулукіані, передає "Грузія Online".

"Нам потрібно офіційне підтвердження від офіційних властей України та відповідних компетентних органів, що пан Міхеїл Саакашвілі отримав громадянство України. Як тільки ми отримаємо документацію, і якщо виявиться все так, почнуться процедури припинення [громадянства] вже за встановленим законодавством Грузії правилом", - заявила Цулукіані.

Нагадаємо, Михайло Саакашвілі заявив, що громадянство Грузії означає для нього тюремну камеру. Зокрема, саме цим він мотивував свою відмову від грузинського громадянства. Відзначимо, що багато хто з соратників Саакашвілі вже відбувають термін або чекають вироку в грузинських в'язницях: це екс-міністр оборони Бачана Ахалая, екс-міністр внутрішніх справ Вано Мерабішвілі і колишній мер Тбілісі Гігі Угулава.

У той же час діючий Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі назвав відмову екс-президента Михайла Саакашвілі від грузинського громадянства незрозумілим вчинком.

"Висловлюю своє негативне ставлення. Колишній президент не повинен був відмовлятися від грузинського громадянства. Цим він образив країну і інститут президента. На мою думку, важливіше кар'єри - цінності, ці цінності - громадянство Грузії. Мені незрозумілий цей його вчинок", - зазначив Маргвелашвілі.