ua en ru

Грузинські депутати побилися через події в Україні

У парламенті Грузії сталася бійка між місцевими депутатами через ситуацію в Україні. Зіткнення почалися, коли опозиція запропонувала підтримати Євромайдан

У парламенті Грузії сталася бійка між місцевими депутатами через ситуацію в Україні. Зіткнення почалися, коли опозиція запропонувала підтримати Євромайдан, передає "5 канал".

Не встигла дана ідея прозвучати, як один із провладних депутатів схопився і кинувся на ідейного противника. Він кричав, що представники грузинської опозиції не мають права звинувачувати когось у порушенні закону, оскільки самі зараз перебувають під слідством.

Правляча більшість нагадала опозиціонерам розгін мітингів у Тбілісі у 2007-2011 рр., коли ті перебували при владі.

Взаємні образи і звинувачення переросли в бійку. У підсумку до неї приєдналися два десятки депутатів.

Опозиція після інциденту зажадала публічних вибачень, інакше пообіцяла не брати участі у пленарних засіданнях.

Втім, після тривалих дебатів парламент Грузії таки прийняв заяву щодо України. Зокрема, грузинські депутати висловили стурбованість застосуванням сили проти мирних громадян в Україні. Парламент Грузії також проти втручання у внутрішню політику країни інших держав. Відповідну заяву парламент Грузії прийняв 11 грудня, повідомляє місцеве агентство Civil.ge. За прийняття документа проголосували 68 депутатів.

Грузинські депутати побилися через події в Україні

(Мерія Тбілісі. Фото: Twitter @Dbnmjr)

Нагадаємо, напередодні Україну відвідав екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі. Він назвав ситуацію в Україні рейдерським захопленням. На думку Саакашвілі, Президент РФ Володимир Путін хоче віддалити Україну від Європи, щоб її шантажувати.

Раніше повідомлялося, що Держміграції видворяє з України грузинських журналістів на підставі звернення заступника голови СБУ про нібито причетність до масових заворушень і повалення державної влади.