ua en ru

У Грузії заявили про готовність відновлювати дипломатичні відносини з РФ

У Грузії заявили про готовність відновлювати дипломатичні відносини з РФ Фото: Зураб Абашидзе

У лютому відбудеться зустріч спецпредставника грузинського прем'єра і заступника голови МЗС РФ

Спеціальний представник прем'єр-міністра Грузії по зв’язкам з Росією Зураб Абашидзе заявив про готовність відновлювати дипломатичні відносини з Російською Федерацією. За його словами, дане питання може з'явитися на порядку денному, передають "Известия".

Відзначається, що на початку лютого в Празі (Чехія) відбудеться зустріч Абашидзе і заступника міністра закордонних справ РФ Григорія Карасіна. За словами спецпредставника, у Тбілісі готові продовжувати діалог з практичних питань і женевські міжнародні дискусії. Він підкреслив, що у грузинської сторони "є для цього готовність і політична воля".

При цьому Карасін вітає готовність Грузії обговорювати відновлення дипвідносин. Він зазначив, що перешкоди для відновлення відносин з боку Росії не було. У зв'язку з цим, за словами Карасіна, "терміни позитивних змін" в цьому питанні залежать виключно від Тбілісі.

Він також підкреслив, що сторони докладають зусиль по нормалізації двосторонніх зв'язків у тих сферах, де це можливо у відсутності дипломатичних відносин. Зокрема, мова йде про торгівлю, транспортне сполучення, гуманітарні контакти, культурні обміни.

Нагадаємо, Європейський парламент розгляне надання безвізового режиму з Євросоюзом для Грузії 2 лютого 2017 року.