ua en ru

У Грузії запобігли теракту на газопроводі, що з'єднує РФ і Вірменію

У Грузії запобігли теракту на газопроводі, що з'єднує РФ і Вірменію Фото: Служба держбезпеки розповіла про запобігання теракту в Грузії

Серед підозрюваних в підготовці теракту - співробітник патрульної поліції міста Поті

Служба державної безпеки Грузії заявляє про запобігання теракту на газопроводі, що з'єднує Росію і Вірменію. Про це повідомив представник СДБ, пише "Грузія-Онлайн".

Так, за підозрою в підготовці теракту в Грузії було затримано сім осіб, в тому числі співробітник патрульної поліції міста Поті Леван Мампорія. У спецслужбі розповіли, що Мампорія був затриманий за фактом перевищення посадових повноважень, п'ятеро людей підозрюються в підготовці теракту, а ще один громадянин Грузії - за неінформування.


Зокрема, за даними слідства, 20 серпня підозрювані вирушили в лісовий масив біля автомобільної дороги Жинвалі - Шатілі, де вилучили з збройового схрону чотири одиниці 200-грамового тротилу, два види вогнепровідного шнура, п'ять одиниць капсуль-детонатора і інші вибухові речовини. Їх затримали в момент вилучення вибухівки.

Відзначається, що співробітники правоохоронних органів також знайшли автомати з боєприпасами. У будинку одного із затриманих була виявлена карта з позначенням місць, де повинні були прогриміти вибухи.

Нагадаємо, кількість жертв в результаті вибуху в Сомалі зросла до 23.