ua en ru

В Грузії почались військові навчання НАТО за участі України

В Грузії почались військові навчання НАТО за участі України Ілюстративне фото (nato.int)

В навчаннях приймуть участь 237 військовослужбовців з 10 країн

В Грузії стартували військові навчання Agile Spirit-2018 за участі українських військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Грузії.

До навчань залучено 237 військовослужбовців США, Болгагрії, Румунії, Латвії, Греції, Туреччини, Естонії, Чехії, Грузії та України.

Десятиденні військові навчання членів НАТО та партнерів Північноатлантичного союзу відбудуться на грузинській військовій базі "Сенакі". Вони будуть проводитись під керівництвом Європейського командування Збройних сил Грузії, а також при участі Корпусу морської піхоти США.

Під час навчань має бути відпрацьована готовність військових бригад до реагування на кризові ситуації та проведення спільних операцій у складі Сил швидкого реагування НАТО.

Закінчення навчань заплановано на 11 вересня 2018.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна домовляється з НАТО про трастовий фонд зі знешкодження вибухівки. Начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності полковник Максим Комісаров повідомив, що попередньо проект угоди погоджено з країнами НАТО.