ua en ru

У Грузії колишня партія Саакашвілі вимагає припинення його переслідування в Україні

У Грузії колишня партія Саакашвілі вимагає припинення його переслідування в Україні Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Партія ЄНР починає збір підписів під відповідною вимогою до влади України і Грузії

У Грузії колишня правляча, а нині опозиційна партія "Єдиний національний рух" (ЄНР) починає збір підписів під вимогою до влади України і Грузії про припинення політичного переслідування екс-президента країни, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі. Про це йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті політсили.

"Ми починаємо збирати підписи громадян, щоб зупинити політичне переслідування Михайла Саакашвілі. Свободу Михайлу Саакашвілі та всім політичним в'язням!" - йдеться в заяві.

При цьому в партії наголосили, що якщо їхня вимога не буде почута, грузинська влада "отримає громадянський протест у масштабах всієї країни".

У ЄНР вважають, що затримання Саакашвілі в Києві є "політичним переслідуванням і не відповідає демократії".

"Здійснені щодо Михайла Саакашвілі дії від позбавлення його громадянства до затримання спрямовані на його нейтралізацію як політичного опонента, що не має жодного відношення до правосуддя", - наголошується в заяві.

У партії також вимагають від влади України негайного звільнення Саакашвілі. До того ж, у ЄНР вважають, що свою позицію з приводу затримання Саакашвілі повинні зафіксувати всі "лідери вільного світу".

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 8 грудня пізно ввечері. Політику інкримінується частина 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності), яка передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.