ua en ru

Угрупування "Хаят Тахрір аш-Шам" взяло на себе відповідальність за збитий російський літак в Сирії

Угрупування "Хаят Тахрір аш-Шам" взяло на себе відповідальність за збитий російський літак в Сирії Фото: літак СУ-25 (flickr.com realhokum)

Пілот встиг катапультуватися, але загинув під час перестрілки з бойовиками

Джигадистське угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам" взяло на себе відповідальність за сбиття російського військового літака Су-25 в Сирії, 3 лютого, в провінції Ідліб. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У заяві угруповання зазначено, що літак збили за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу. Про пілота в заяві не згадується", - пише видання.

У суботу, 3 лютого російський штурмовик збили ракетою класу "земля-повітря". Після цього російські сили обстріляли район, де був збитий літак. В результаті удару загинули більше 30 бойовиків угрупування "Джабгат-ан-Нусра", яке контролює зазначений район.

"Міністерство оборони Росії підтвердило, що Су-25 був збитий в Сирії. За повідомленням, пілот встиг катапультуватися, але загинув під час перестрілки з бойовиками, які збили літак", - йдеться в повідомленні.

"Назва "Джабгат ан-Нусра" належало джигадистскому угрупованню в Сирії, яке воювало проти влади президента Башара аль-Асада і проти іншого екстремістського джигадистского угруповання "Ісламська держава". Влітку 2016 воно оголосило про розрив з ісламістської мережею "Аль-Каїда" і змінило назву на "Джабгат Фатах аш-Шам", але на початку 2017 припинило самостійне існування, об'єднавшись з ще декількома схожими джигадистськими силами в нове угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам", - зазначило видання.

Нагадаємо, Міноборони Росії повідомило про загибель пілота збитого в Сирії штурмовика.