ua en ru

Група "Інтер" заблокувала роботу Нацтелерадіо.

Група "Інтер" заблокувала роботу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Нацтелерадіо), повідомляє "Комерсант-Україна".
Київський окружний адміністративний суд припинив повноваження членів Нацтелерадіо Віктора Понеділко і Тетяни Лебедєвої в забезпечення позову телеканалу Enter Film (входить до групи "Інтер"), що оскаржує проведення конкурсу на частоти.
Державна виконавча служба повідомила чиновників про винесення Київським окружним адміністративним судом визначення, яке припиняє повноваження В.Понеділко і Т.Лебедєвої. Цей захід був прийнятий в забезпечення позовів, поданих компанією "Музика-ТВ" (телеканал Enter Film), що оскаржує результати останнього конкурсу по розподілу частот. До винесення ухвали їм заборонено підписувати документи і здійснювати будь-які дії від імені Нацтелерадіо.
Юристи вважають визначення сумнівним і впевнені, що його буде легко оскаржити. Проте позов несе в собі загрозу і самій групі "Інтер", оскільки вимагає відміни результатів голосувань членів Нацтелерадіо з 2007 р.
Нагадаємо, предметом конфлікту стало рішення Нацтелерадіо від 27 січня ц.р. про видачу 89 дозволів на використання телевізійних частот в 67 містах. Більше всього частот отримали телеканал TBi (33) і "П'ятий канал" (26). Групі "Інтер" дісталося 20 частот для "Мегаспорта", НТН, Enter Film, К1 і К2, при цьому канали Enter Music і "MTV-Україна", що також претендували на дозволи, не отримали частот зовсім. Тоді рішення Нацтелерадіо не влаштувало трьох з восьми членів ради: Віталія Шевченка, Ігоря Куруса і Оксану Головатенко (раніше - директор що входить до групи "Інтер" агентства по розміщенню спонсорської реклами "Хайлайн медіа"). Були незадоволені рішенням і в групі "Інтер", яка розраховувала на більшу кількість частот. Тоді позов проти регулятора подав телеканал НТН, що також входить до групи.
Тепер робота регулятора може бути припинена на невизначений термін. Для проведення засідання необхідно мінімум шість членів Нацтелерадіо. В.Шевченко і О.Головатенко бойкотують засідання регулятора, виражаючи таким чином незгоду з результатами конкурсу.