ua en ru

Група з розслідування втручання Росії у вибори в США має зв'язки з Клінтон, - Fox News

Група з розслідування втручання Росії у вибори в США має зв'язки з Клінтон, - Fox News Фото: Хілларі Клінтон (flickr.com/iprphoto)

Підлеглі спецпрокурора Мюллера жертвували на кампанію екс-кандидата в президенти

Група з розслідування втручання Російської Федерації (РФ) в вибори в Сполучених Штатах Америки (США) має зв'язки з колишнім кандидатом в президенти США Хілларі Клінтон. Про це заявляє Fox News у власному розслідуванні.

"Клінтон запідозрили в зв'язках з підлеглими спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує втручання РФ у вибори в США", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, мова йде про Ендрю Вайсмана, Аарона Зіблі і Джіні Рі. Відзначається, що вони жертвували на кампанію екс-кандидата в президенти США.

Так, Ендрю Вайсман відвідував захід, пов'язаний з передвиборною програмою Клінтон, в листопаді 2016 року. Він був також донором виборчої кампанії Демократичної партії в 2006 році і президента Барака Обами в 2012 році.

Крім того, з екс-кандидатом в президенти пов'язаний Аарон Зіблі, ще один співробітник апарату спецпрокурора, який працював під керівництвом Мюллера в ФБР. Раніше Заблі представляв Джастіна Купера, ключову фігуру в розслідуванні скандалу, пов'язаного з використанням Клінтон приватного поштового сервера в той час, коли вона була держсекретарем.

Також, ще одна підлегла спецпрокурора юрист Джіні Рі була пов'язана з Клінтон. Всі троє раніше були партнерами однієї і тієї ж юридичної фірми WilmerHale.

У свою чергу, в апараті стверджують, що пожертвування на користь кампанії Клінтон "робили багато членів команди Мюллера" і що про це відомо давно.

Зокрема, щонайменше 7 членів команди Мюллера перераховували кошти на користь президентської кампанії Клінтон і на потреби Демократичної партії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Адміністрація президента США Дональда Трампа відкинула пропозицію Росії про укладення взаємної угоди про невтручання у внутрішні справи один одного.