ua en ru

Група в ПАРЄ, підозрювана у підтримці РФ, не отримає керівних посад і фінансування

Група в ПАРЄ, підозрювана у підтримці РФ, не отримає керівних посад і фінансування Фото: ПАРЄ (flickr.com/parliamentaryassembly)

Обмежень діє до 2019 року

Група в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) під назвою "Вільні демократи" в наступному році не отримає керівних посад в Асамблеї і не зможе отримати фінансування. Про це повідомив народний депутат Владислав Голуб на своїй сторінці в Facebook.

"На засіданні Комітету проголосовано рішення, що недавно створена нова група Вільних Демократів/Free Democrats (з великою підозрою "руками" країни-агресора) може набути своїх повноважень з 4 вересня 2017 року, а не з 30 червня 2017 року, як вони хотіли. А це означає, що в наступному році ця група не може претендувати на керівні посади в ПАРЄ і на алокації фінансування, а тільки з 2019 року", - написав Голуб.

Разом з колегами, Volodymyr Ariev та Sergii Kiral на засіданні Регламентного Комітету ПАРЄ. І почали з #перемоги. Щойно...

Опубліковано Vladyslav Golub 21 вересня 2017 р.

За його словами, після того, як Сергій Кіраль від імені групи Європейських Консерваторів надав докази підробки підписів 6 членів щойно створеної групи, Комітет звернувся в Бюро ПАРЄ про перегляд свого рішення про погодження створення групи.

Нагадаємо, Росія не буде розморожувати частину внесків до Ради Європи.