ua en ru

Група нардепів пропонує призначити пенсії сім'ям всіх загиблих героїв Небесної сотні

Новий проект закону про внесення зміни до статті 36 закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих під час участі в "революції гідності", дасть можливість отримувати пенсію по втраті годувальника непрацездатним членам сімей загиблих героїв Небесної сотні і їх дітям. Про це повідомив один з авторів законопроекту народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Гліб Загорій.

Зазначимо, що законопроект поданий народними депутатами Глібом Загорием, Олександром Третьяковим, Максимом Бурбаком, Євгеном Рибчинським, Юрієм Шухевичем, Михайлом Гаврилюком і зареєстрований 25 червня 2015 року під номером 2162а.

Загорій вважає, що держава повинна підтримати сім'ї, які виростили і втратили рідних в ім'я України.

"Згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" непрацездатні члени сімей, які втратили годувальника, отримують пенсію тільки за наявності у загиблого страхового стажу. Серед тих ста осіб, які загинули під час революції гідності, є люди, які такого стажу не мають, а значить, їх рідні пенсію не отримають. Наш законопроект цю прогалину заповнює", - пояснив нардеп.

Зазначимо, сьогодні для призначення пенсії по втраті годувальника необхідно наявність у останнього страхового стажу від 1 року (в разі смерті до 23 років) і до 15 років (у разі смерті після 60 років).