ua en ru

Група нардепів звинувачує Онищенко в зловживанні службовим становищем

Група народних депутатів від фракції "Народний фронт" та "Блоку Петра Порошенка" звернулася до генерального прокурора Віктора Шокіна з заявою про факти розтрати державного майна та заволодінням ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, організатором якого є народний депутат Олександр Онищенко (Кадиров). Про це йде мова у відповідній заяві нардепів.

В заяві йдеться, що ТОВ "Надра Геоцентр", що належить та контролюється нардепом Онищенком, уклала з ПАТ "Укргазвидобування" договір спільної діяльності, умови якого передбачають незаконну передачу майнових вкладів та прав цього держпідприємства на відповідних ділянках нафтогазоносних надр з наступною передачею газових свердловин.

Депутати стверджують, що в результаті держава недоотримує прибутки від видобування газу та втрачає контроль над власним майном, в той час як фірма Онищенка незаконно отримує прибуток, який в сотні разів перевищує витрати підконтрольної ним компанії.

В заяві наголошується, що Міністерство палива та енергетики не давало згоди та не погоджувало відповідний договір.

Депутати закликають Генпрокуратуру перевірити викладені факти та притягнути до відповідальності винних осіб, включаючи нардепа Онищенка.

Під зверненням підписалися народні депутати Юрій Тимошенко ("Народний фронт"), Михайло Гаврилюк ("Народний фронт"), Сергій Висоцький ("Народний фронт"), Андрій Левус ("Народний фронт"), Михайло Бондар ("Народний фронт"), Ігор Лапін ("Народний фронт"), Володимир Соляр ("Народний фронт"), Микола Величкович ("Народний фронт"), Олег Медуниця ("Народний фронт"), Андрій Антонищак ("Блок Петра Порошенка"), Богдан Матківський ("Блок Петра Порошенка").