ua en ru

Група євродепутатів пропонує ввести нові санкції проти оточення Путіна

Група євродепутатів пропонує ввести нові санкції проти оточення Путіна Фото: ініціатор звернення Пятрас Ауштрявічюс (facebook.com PetroAustreviciausbiuras)

Відповідне звернення до керівництва країн-членів ЄС підписали 45 європарламентарів

Група членів Європейського парламенту (ЄП) пропонує розширити пакет санкцій проти оточення глави Російської Федерації Володимира Путіна, про що повідомляє видання "Delfi".

Зазначено, що звернення ініціював європарламентар Пятрас Ауштрявічюс.

"Ми пропонуємо ввести нові санкції, які були б спрямовані на тих російських магнатів і олігархів, які, прагнучи допомогти Володимиру Путіну в його антидемократичній діяльності, займаються відмиванням нелегальних грошей у державах - членах Євросоюзу (ЄС)", - підкреслюється у документі.

Так, звернення адресоване керівникам країн - членів ЄС, голові Європейської ради Дональду Туску і іншим керівникам Євросоюзу. Зазначено, що звернення на сьогоднішній день підписали 45 європарламентарів із основних фракцій.

У листі також зазначається, що введені після анексії Криму санкції проти РФ виправдали себе і "допомогли відлякати адміністрацію Росії від подальшої територіальної експансії в Україні". Разом з тим зазначено, що, незважаючи на це, Росія продовжує ігнорувати свої зобов'язання по мінським угодами, залишається на зайнятих територіях України і Грузії, надає величезну військову підтримку сирійському режиму. Також підкреслюється, що отруєння колишнього агента Сергія Скрипаля та його дочки в Великобританії "продемонструвало жорстокість Кремля і недотримання ним міжнародних угод і правових актів".

"Ми, члени ЄП, абсолютно переконані в тому, що до тих пір, поки агресивна поведінка Кремля не зміниться, щодо пов'язаних з режимом конкретних осіб і бізнесу Росії повинні бути введені і ви можете використовувати розширені санкції", - зазначено в зверненні.

Нагадаємо, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що безкарність Російської Федерації поглиблює гуманітарну катастрофу в Україні та Сирії.