ua en ru

Група дітей українських військових відпочиває в Ізраїлі з ініціативи консульства

Група дітей українських військових відпочиває в Ізраїлі з ініціативи консульства Фото: Олег Вишняков

Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні Україні став головним спонсором

З 2 по 12 серпня в Ізраїлі в літньому оздоровчому таборі відпочиває група дітей українських військовослужбовців, що беруть участь в антитерористичній операції на сході України. Про це повідомляє прес-служба почесного консульства Ізраїлю в Західному регіоні України.

"Це школярі віком від 9 до 16 років, всього 18 чоловік - вісім хлопців зі Львова і ще десять - з міст Львівської області: Трускавець, Городок, Самбір, Моршин, Дрогобич. У половини з них батьки загинули в ході АТО, у решти - отримали поранення різного ступеня тяжкості в ході бойових дій. Всі хлопці знаходяться в Ізраїлі вперше, а багато з них взагалі ніколи не бували за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ініціатива запросити на відпочинок до Ізраїлю дітей українських військовослужбовців належить почесному консулу Ізраїлю в Західному регіоні України Олегу Вишнякову, який став головним спонсором. Його підтримали мерія Львова та Львівська ОДА. Також своє сприяння надали посольство Ізраїлю в Україні і авіакомпанія "МАУ".

"Як батько шістьох дітей, я навіть уявити собі не можу, як би мої діти росли без батьківського тепла. Кожен раз, коли я чую про загибель або поранення наших захисників, думаю про їхніх сім'ях. Коли наші сини, брати і друзі захищають нас, обов'язок кожного з нас - підтримати їх сім'ї", - так пояснив, чому він ініціював відпочинок в Ізраїлі для дітей учасників АТО, почесний консул Олег Вишняков.

Нагадаємо, в Київраді повідомляли, що для будівництва житла сім'ям загиблих киян-учасників АТО виділять 18 млн грн.