ua en ru

Група DCH Ярославського сьогодні запускає Харківський тракторний завод

Група DCH Ярославського сьогодні запускає Харківський тракторний завод Фото: Олександр Ярославський

Сьогодні на роботу виходять співробітники ХТЗ, безпосередньо залучені у підготовку до запуску

Група DCH Олександра Ярославського офіційно заявила про початок роботи Харківського тракторного заводу з 6 січня. Про це повідомляють українські ЗМІ.

"Сьогодні радісний день в історії ХТЗ - у нас з'явилася можливість почати всі процеси, необхідні для запуску виробництва", - зазначив Ярославський.

Бізнесмен також подякував президента України Петра Порошенка та голови Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну за участь у долі підприємства.

"Я вдячний президенту України за допомогу в розблокуванні роботи заводу, а губернатору Харківської області за послідовну підтримку наших зусиль у цьому напрямку", - заявив Ярославський.

Як повідомили в DCH, сьогодні на роботу виходять співробітники ХТЗ, безпосередньо залучені у підготовку виробництва до запуску, на чолі з генеральним директором підприємства Андрієм Ковалем.

"Зі свого боку, я як інвестор ХТЗ націлений на те, щоб, незважаючи на всі накопичені проблеми, забезпечити ритмічний виробничий процес. Ми виводимо робітників у цеху, мобілізуємо інженерно-технічний персонал, і починаємо налагоджувати повноцінну діяльність. Нам доведеться відвойовувати ринки збуту, відновлювати технологічний потенціал і господарські зв'язки, модернізувати виробництво. Це серйозний фронт робіт, тому з першої хвилини сьогоднішнього дня ми почали займатися вирішенням цих завдань", - розповів Олександр Ярославський.

Зазначимо, за інформацією ЗМІ, 9 грудня 2016 року в Адміністрації президента відбулася нарада, присвячена ситуації на ХТЗ, на якому розглядалося звернення трудового колективу до глави держави, і за підсумками якого президент України віддав розпорядження необхідні для усунення правових перешкод для запуску виробництва.

А вчора, 4 січня 2017 року, голова Харківської ОДА Юлія Світлична у своєму Facebook оголосила про те, що проблеми підприємства вирішені завдяки особистому втручанню Петра Порошенка, і воно може починати роботу.

“Ситуація з підприємством була непроста, але після особистого втручання в це питання президента України вона вирішена. Підприємство починає роботу. Відновлення промислового виробництва на Харківщині - наш пріоритет", - написала вона.