ua en ru

Група DCH Ярославського прийняла управління Sukha Balka

Група DCH Ярославського прийняла управління Sukha Balka Фото: Олександр Ярославський

Управлінська команда DCH сьогодні в Кривому Розі прийняла управління підприємством Sukha Balka

Управлінська команда DCH сьогодні в Кривому Розі прийняла управління підприємством Sukha Balka, що раніше належали групі EVRAZ. Про це повідомили в прес-службі групи DCH.

Нагадаємо, про купівлю активу було оголошено 25 травня, сума угоди склала 110 млн доларів.

На зустрічі з представниками трудового колективу від віце-президента компанії-продавця Денис Новоженов сказав, що на даний актив було кілька претендентів, проте прийняли рішення обрати "власника, здатного розвивати актив, відповідального і порядного інвестора, одного з кращих в Україні". Він зазначив, що "актив успішний і стабільний колектив дуже якісний".

Олександр Ярославський, власник і президент групи DCH, у своєму виступі підкреслив, що має тривалий досвід роботи в Кривому Розі.

"Перший раз я приїхав сюди 22 роки тому працював з багатьма промисловими підприємствами. Так що це для мене рідний регіон, мені приємно знову повернутися в Кривий Ріг. Ми докладемо всіх зусиль, щоб Sukha Balka розвивалася, забезпечуючи спадкоємність кращих традицій. Різких рухів не буде, але, в той же час, ми будемо впроваджувати свої нововведення, які відпрацювали у себе в DCH. І звичайно, приділимо увагу соціальним аспектам, і участі в житті міста", - сказав він.

На питання журналіста про те, що мотивувало DCH купити підприємство, Ярославський відповів: "Нудно бути просто з грошима. Треба ще щось робити. Ми українці, ми тут живемо, тут я інвестую".

Ярославський представив нового генерального директора Sukha Balka Віталія Баша – топ-менеджера з 10-річним досвідом активами в добувній галузі (у рамках DCH). Він повідомив, що найближчі кілька місяців управлінська команда DCH присвятить глибинній діагностиці ситуації на підприємстві та доопрацюванню стратегії розвитку підприємства.

Віталій Баш, в свою чергу, також зазначив, що: "Враховуючи досвід групи DCH з управління промисловими активами, ми впевнені, що наша команда зможе дати Sukha Balka новий імпульс для сталого розвитку. Це в наших силах".

Як відомо, група DCH впродовж своєї більш, ніж 20-річної історії розвивала різні інвестиційні проекти, в числі яких "УкрСиббанк", проданий згодом міжнародній групі BNP Paribas, Черкаський "Азот", "Київстар", підготовка інфраструктури Харкова до Євро-2012. Поточні пріоритетні напрями діяльності бізнес-групи - фінанси, промисловість, виробництво будматеріалів, будівництво, девелопмент, готельний бізнес тощо.

Останнім великим придбанням Ярославського був Харківський тракторний завод, який після 10-місячного простою розпочав роботу на початку 2017 року. В даний час група також знаходиться в процесі придбання страхової компанії "ІНГО Україна" (Київ): завершуються формальні процедури щодо закриття угоди з купівлі 25%-го пакета акцій, а далі DCH має намір наростити свою частку до 100%.