ua en ru

Грубих порушень під час довиборів у Верховну Раду не зафіксовано

Грубих порушень під час довиборів у Верховну Раду не зафіксовано Фото: довибори в Раду

Протягом дня в поліцію надійшло 150 повідомлень про порушення

Gротягом дня під час довиборів у Верховну Раду України в поліцію надійшло 150 повідомлень про порушення, пов'язані з виборчим процесом. Відкрито 14 кримінальних проваджень, з яких 8 - за порушення виборчих прав громадян. Про це йдеться на сайті Національної поліції України.


"З початку доби і до 20 годинb 17 липня в поліцію надійшло 150 повідомлень про порушення, пов'язані з виборчим процесом. Найбільшу кількість таких повідомлень зафіксовано в Луганській області - 44. Далі йдуть Чернівецька (41), Херсонська (31), Полтавська (12), Волинська (10), Дніпропетровська (7) і Івано-Франківська (5) області", - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки поліцейськими відкрито 14 кримінальних проваджень, з яких 8 стосуються порушення виборчих прав громадян.

Крім того, в Івано-Франківській області відкрито 2 кримінальні провадження за ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців чи фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу.

Також в Луганській області відкрито кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України.

Повідомляється, що станом на 20.00 всі виборчі дільниці закрилися, йде підрахунок голосів. Поліція продовжує забезпечувати публічну безпеку і порядок у місцях роботи комісій.

Нагадаємо, в Херсоні, де сьогодні відбувалися довибори у Верховну Раду України, зафіксовані факти масового підвозу виборців.