ua en ru

Гройсман запевнив, що зміни до КУ щодо децентралізації не вплинуть на суверенність України

Гройсман запевнив, що зміни до КУ щодо децентралізації не вплинуть на суверенність України Фото: Володимир Гройсман

Спікер ВРУ пояснив механізм дії закону

Пункт щодо особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей в перехідних положеннях змін до Конституції ніяким чином не вплине на суверенність України, адже другу статтю Конституції ніхто не змінює. Про це заявив голова Верховної Ради України (ВРУ) Володимир Гройсман в ефірі "5 каналу".

"Зміни до Конституції мають відношення до децентралізації влади в Україні. В перехідних положеннях є пункт 1, де записано що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей здійснюються відповідно до закону, прийнятого парламентом двічі, і цим в тому числі, який діє 3 роки. В особливості місцевого самоврядування не входить жодна функція", - зазначив Гройсман.

Він також зазначив, що цей пункт буде в перехідних положеннях Конституції, але він ніяким чином не вплине на суверенність держави.

Нагадаємо, Гройсман сподівається, що в парламенті знайдеться 300 голосів для затвердження змін до Конституції в частині децентралізації влади.