ua en ru

Гройсман висловив упевненість, що тендери на модернізацію ГТС пройшли чесно і прозоро

Гройсман висловив упевненість, що тендери на модернізацію ГТС пройшли чесно і прозоро Фото: Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив упевненість, що тендери на модернізацію ГТС пройшли чесно і прозоро. Про це він заявив сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді, відповідаючи на питання про тендери на реконструкцію 3-х компресорних станцій, в яких перемогло Сумське НВО.

"Є система ProZorro і є ті, хто бере участь як у закупівлях, так і в продажу. Я сподіваюся на те, що цей тендер пройшов чесно, прозоро і там немає ніяких підстав для того, щоб він був скасований або переглянутий", – зазначив Гройсман.

За його словами, дуже важливо, щоб державні закупівлі проводилися у національного виробника. "Ми зараз розробляємо підходи, які дозволять нашим українським підприємствам повноцінно брати участь у всіх державних тендерах. Для нас дуже важливо, щоб кожна гривня українська була інвестована в нашу національну економіку", – зазначив прем'єр.

"Ми максимально будемо підтримувати українські підприємства з виробництва тієї чи іншої продукції – з високим рівнем локалізації, з доданою вартістю. Для того, щоб українці мали роботу і, відповідно, зарплати", – зазначив Гройсман.

Як відомо, 8 і 10 листопада відбулися аукціони, проведені з допомогою ProZorro і спрямовані на реконструкцію компресорних станцій "Укртрансгазу" – "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька". Загальна сума контрактів складає більше 4 млрд грн.

Перемогу в конкурсі здобуло Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання. Значну частину робіт (виробництво всіх 9 турбін) буде виконано на ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект", що входить в концерн "Укроборонпром".

"Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" (СНВО) забезпечує роботою понад 7 тисяч жителів Сумської області. На ДП "Зоря"-"Машпроект" (в структурі концерну Укроборонпром) працює 11,5 тис. жителів Миколаївської області.

Раніше обидва підприємства відмовилися від співпраці з країною-агресором, куди поставлялися більш 60% виробленої продукції.