ua en ru

Гройсман не бачить сенсу у мораторії Києва на підвищення тарифів

Гройсман не бачить сенсу у мораторії Києва на підвищення тарифів Фото: Гройсман не бачить сенсу у мораторії Києва на підвищення тарифів

Кабмін регулює лише граничну вартість тепла

Мораторій Київської міської ради на підвищення тарифів на тепло не має сенсу. Про це сьогодні під час брифінгу у ВРУ заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мораторій на тарифи на тепло Київрада встановила до 1 жовтня. У мене є повідомлення серйозне, що до 1 жовтня тепло ніхто виробляти не буде для мешканців Києва - це перша позиція. Тому я не знаю, навіщо приймати це рішення",- заявив Гройсман.

Прем'єр також зазначив, що заявки на встановлення тарифів на тепло і послуги ЖКГ подають комунальні підприємства, а це означає, що уряд не має до них жодного відношення.


"Ми поставили граничну ціну на газ. Якщо Київ знає, де купити газ дешевше, нехай купує, і ми будемо це вітати. Наша постанова говорить про те, що дорожчий газ, ніж 6 878 гривень бути не може, а нижчий - будь ласка... Якщо київський бюджет хоче компенсувати за елітну нерухомість ціни на газ і на тепло, це їхнє право", - додав Гройсман.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду і Національної комісії регулювання електроенергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) з проханням переглянути прийняті ними рішення щодо зростання вартості газу і тарифів на опалення і гарячу воду.