ua en ru

Гройсман: Венеціанська комісія розгляне зміни до Конституції з правосуддя 23-24 жовтня

Гройсман: Венеціанська комісія розгляне зміни до Конституції з правосуддя 23-24 жовтня Фото: Володимир Гройсман

Він також пообіцяв розглянути петицію про можливість відкликання нардепів з ініціативи виборців

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман прогнозує, що Європейська комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) розгляне зміни до Конституції України в частині правосуддя 23-24 жовтня. Про це голова ВР сказав журналістам під час брифінгу.

"Засідання Венеціанської комісії заплановано на 23-24 жовтня. І на цьому засіданні, наскільки я знаю, попередньо буде розглядатися це питання", - підкреслив спікер, відповідаючи на запитання, коли комісія зможе розглянути відповідні зміни.

Крім того, Гройсман зазначив, що обов'язково розгляне петицію, спрямовану йому як главі Конституційної комісії президентом України Петром Порошенком про можливість відкликання парламентаріїв з ініціативи виборців.

"Дійсно, президент України звернувся з таким проханням - розглянути це питання, і ми обов'язково його розглянемо. Я вважаю, що відповідальність депутатів Верховної Ради повинна бути підвищена щодо виконання своїх обов'язків. Яким чином - це треба ще розглядати, щоб процес відкликання ніхто не використовував для зловживання", - підкреслив спікер.

Нагадаємо, Гройсман заявив, що Україна повинна надати інформацію в Європейську комісію (ЄК) про хід підготовки законопроектів, необхідних для надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом, до 9 листопада.