ua en ru

Гройсман: Україна повинна погасити 27 млрд доларів боргів у наступні чотири роки

Гройсман: Україна повинна погасити 27 млрд доларів боргів у наступні чотири роки Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

За 2007-2014 роки Україна взяла 47 млрд кредитів

Україна в наступні чотири роки повинна погасити 27 млрд доларів боргів. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Це очевидний факт. Для того, щоб обслуговувати борги, треба, щоб наша економіка зростала, нам потрібні інвестиції, щоб ми отримували більше надходжень до бюджетів. А з іншого боку, ми повинні чітко управляти державним боргом, його обслуговувати, виконуючи свої зобов'язання, і тут нам потрібна зовнішня підтримка. Тому що за наступні чотири роки ми повинні погасити 27 мільярдів доларів. Це колосальні кошти", - сказав Гройсман .

За 2007-2014 роки Україна взяла 47 млрд кредитів, нагадав Гройсман.

За його словами, після чергового траншу Міжнародного валютного фонду для України ставка запозичення істотно знизиться.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, навіть якщо український парламент схвалить закон про Антикорупційне суді з поправками Венеціанської комісії і уряд підвищить тарифи на газ для населення, це ще далеко не означає, що країна отримає черговий транш кредиту МВФ. "Фонд не дає гроші країнам, які не в змозі їх повернути. Саме тому місія Фонду, яка працювала в тій чи іншій країні, насамперед вивчає, наскільки у країни збалансований бюджет. Це не структурний маяк і не першочергове дію, бюджет - це апріорне питання для Фонду", - пояснив виданню високопоставлений чиновник МВФ.