ua en ru

Гройсман: співпраця з МВФ дає можливість проведення структурних реформ

Гройсман: співпраця з МВФ дає можливість проведення структурних реформ Фото: Гройсман подякував МВФ за системне і плідну взаємодію з Україною

У свою чергу глава європейського департаменту МВФ Пол Томсен привітав формування нового уряду

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 10 травня, провів зустріч з головою європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Полом Томсеном. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Сторони обговорили питання проведення реформ в Україні і подальшої взаємодії щодо їх проведення.

Прем'єр подякував представників Міжнародного валютного фонду за системне і плідну взаємодію з Україною.


"В таке досить складний час для України дуже важлива підтримка, в тому числі підтримка МВФ. Але ми також розглядаємо нашу взаємодію як можливість проведення структурних реформ, які дадуть можливість забезпечити трансформацію України з пострадянського держави в сучасну європейську країну", - заявив він.

Гройсман зазначив, що новий уряд віддано курсом на проведення та прискорення реформ у країні, зокрема в сферах діяльності митниці, оподаткування, забезпечення прозорості державного управління шляхом громадського призначення керівництва державних підприємств, вдосконалення системи державних закупівель та проведення публічної, відкритої приватизації

"Ми вважаємо проведення реформ нашим внутрішнім домашнім завданням, а МВФ - стратегічним партнером, який допомагає нам проходити цей непростий шлях", - підкреслив він.

Гройсман повідомив, що разом зі Стратегічною групою радників по підтримці реформ в Україні уряд працює над розробкою операційного плану діяльності, який буде презентований у найближчий час.

У свою чергу глава європейського департаменту МВФ Пол Томсен вітав формування нового уряду і запевнив у готовності МВФ підтримувати Україну в проведенні необхідних змін.

Нагадаємо, сьогодні, 10 травня, в Україні почала роботу місія Міжнародного валютного фонду, вона буде працювати в Києві у період до 18 травня в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF.