ua en ru

Гройсман просить Мінфін проіндексувати зарплату лікарів та вчителів під час секвестру держбюджету-2015

Гройсман просить Мінфін проіндексувати зарплату лікарів та вчителів під час секвестру держбюджету-2015 Фото: Володимир Гройсман

Місцевим бюджетам не вистачає коштів на виплати зарплати медикам та вчителям

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман звернувся до Міністерства фінансів України з проханням здійснити індексацію заробітної плати медиків та вчителів під час корегування показників державного бюджету на 2015 р. Про це Гройсман заявив під час о виступу на засіданні Асоціації міст України у рамках ХІ Українського муніципального форуму в Одесі, повідомила прес-служба голови ВРУ.

Гройсман зазначив, що мери міст порушили питання про нестачу коштів місцевих бюджетів для виплати заробітної плати медичним і педагогічним працівникам.

"Це питання держави, і має бути проіндексовано. Тому я попросив міністра фінансів і першого заступника міністра фінансів врахувати це при корегуванні бюджету 2015 р.", - зазначив спікер.

Нагадаємо, як заявила раніше міністр фінансів України Наталія Яресько, індексацію пенсій і зарплат можна буде прискорити після завершення переговорів щодо реструктуризації зовнішнього державного боргу України.