ua en ru

Гройсман закликав ВР наступного пленарного тижня розглянути підвищення соцстандартів

Гройсман закликав ВР наступного пленарного тижня розглянути підвищення соцстандартів Фото: Гройсман закликав ВР наступного пленарного тижня розглянути підвищення соцстандартів

Прем'єр закликав розглянути це питання на одному з перших засідань Ради

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Верховну Раду наступного пленарного тижня розглянути та ухвалити рішення уряду щодо підвищення соціальних стандартів на 10% з 1 грудня, скасування податку на пенсії та спрощення реєстрації якісних ліків з-за кордону в Україні. Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду в четвер, 5 травня, передає прес-служба уряду.

"Я просив би, щоби це питання ми вчасно провели через комітети Парламенту і воно було розглянуто на одному з перших засідань парламенту", - наголосив Гройсман.


Крім того, голова уряду нагадав, що прийняте напередодні Кабміном рішення передбачає, що ліки, які виробляться і споживаються на ринках ЄС, США, Швейцарії, Канади, Австралії та Японії протягом 30 днів можуть бути допущені на ринок України без досліджень. У зв'язку з цим Гройсман закликав Міністерство охорони здоров'я України поінформувати виробників і дистриб'юторів про відповідні рішення, прийняті урядом.

Нагадаємо, раніше Кабмін вніс до ВРУ законопроект №4543 "Про внесення змін до закону" Про Державний бюджет України на 2016 рік "(щодо соціальних стандартів і обсягу субвенції на надання пільг і житлових субсидій)" та законопроект про скасування оподаткування пенсій.