ua en ru

Гройсман закликав Раду підтримати урядові законопроекти по енергоефективності

Гройсман закликав Раду підтримати урядові законопроекти по енергоефективності Фото: Володимир Гройсман

Прем'єр закликав нардепів завтра ухвалити відповідні проекти законів

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав народних депутатів завтра, 13 квітня, підтримати у Верховній Раді три урядових законопроекти, що забезпечать залучення 100 млн євро для Державного фонду енергоефективності та продовження реформи цієї сфери. Про це він сказав під час засідання комітету ВР з питань економічної політики, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Ми просимо народних депутатів, щоб вони підтримали наші ініціативи. Зокрема, завтра буде низка законів, які нам необхідні. Це нам дасть можливість претендувати ще на 100 млн євро в наповненні Державного фонду енергоефективності", - заявив Гройсман.

Зокрема, мова йде про законопроекти №4901 "Про комерційний облік комунальних послуг", №4941 "Про енергетичну ефективність будівель" та №1581-д "Про житлово-комунальні послуги".

Ці рішення, за словами прем'єра, дуже важливі для того, аби Фонд енергоефективності став єдиним інструментом надання технологічних рішень по енергоефективності.

"Це ті рішення, які змінять країну, і вони потрібні нам усім, щоб глобально, системно вирішувати (проблеми, - ред.)", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, за словами голови парламенту Андрія Парубія, на четвер до порядку денного заплановано включити блок питань з енергоефективності та житлово-комунального господарства.