ua en ru

Гройсман закликав скасувати тендери, призначені до повного переходу на ProZorro

Гройсман закликав скасувати тендери, призначені до повного переходу на ProZorro Фото: Гройсман закликав скасувати держтендерах і почати закупівлі з 1 серпня

Повний перехід на систему електронних закупівель ProZorro запланований на 1 серпня

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав керівників міністерств скасувати раніше оголошені державні тендери, які повинні відбутися до повного переходу на систему електронних закупівель ProZorro. Про це він заявив сьогодні під час засідання уряду, передає РБК-Україна.

Таку заяву зробила Гройсман у відповідь на інформацію заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова оголошення тендерів на майже 20 млрд гривень в останні дні перед переходом на систему в обов'язковому режимі.


"Я вам всім пропоную скасувати ці тендери, перейти через 1 серпня і почати закупівлі через систему ProZorro... Я закликаю сьогодні всі ці 20 млрд проаналізувати по кожному напрямку і по кожному міністерству та розпоряднику, вжити заходів, скасувати й перейти на закупівлю з 01.08 в ProZorro", - заявив Гройсман.

Глава уряду також зазначив, що ДФС отримає доручення щодо перевірки на порушення при проведенні відповідних тендерів.

"Подивіться, що роблять, - я не знаю, як їх назвати, - перед вступом системи ProZorro в дію починають проводити максимально тендери на 20 мільярдів. Колеги, а 20 мільярдів на 15%, які ми тут побачили фактичної економії (за рахунок закупівель через систему електронних закупівель, - ред.) це 3 мільярди", - підкреслив Гройсман.

Повний перехід на систему електронних закупівель ProZorro має відбутися 1 серпня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося,що Кабмін визначив вимоги до претендентів на високі посади на держслужбі.