ua en ru

Гройсман запропонував Раді працювати без перерв у вівторок і четвер

Гройсман запропонував Раді працювати без перерв у вівторок і четвер Фото: Володимир Гройсман

А у середу Рада може працювати повний день

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував народним депутатам проводити пленарні засідання парламенту без двогодинних перерв у вівторок, 14 липня, і четвер, 16 липня 2015 р. Про це він заявив сьогодні під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я б навіть пропонував керівникам фракцій, керівникам комітетів, внесіть узгоджену пропозицію, давайте не робити перерви на цих засіданнях з 14:00 до 16:00 години. Давайте сьогодні це визначимо і будемо працювати", - заявив Гройсман.

Відповідну пропозицію також раніше підтримав голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак: "Дуже багато важливих законопроектів. Тому ми виходимо з такою ініціативою, якщо ми не встигнемо усі поставлені у порядок денний законопроекти проголосувати у вівторок, перенести їх на голосування на середу, і якщо знадобиться, працювати без перерви до вичерпання усього порядку денного".

У свою чергу спікер ВРУ підкреслив, що спираючись на статистику і досвід роботи українського парламенту, Верховна Рада за один тиждень може розглянути не більше 45 проектів законів.

"Ми тут наговорили, я думаю, що більше 150 (законопроектів - ред.), тому пріоритетним вважаю наступне, щоб ми зараз опрацювали все те, що було заплановано у порядку денному, визначили пріоритети: боротьба з корупцією, освіта, економіка, зайнятість, ратифікація міжнародних угод, безвізовий режим, - те, що було сказано паном міністром, тобто такі самі нагальні зобов'язання", - повідомив спікер.

Нагадаємо, 2 липня 2015 р. Верховна Рада продовжила вечірнє засідання до 21:00, замість того, щоб згідно регламенту завершити засідання о 18:00. Але добром це не скінчилося: депутати посварилися та ухвалили закон про реструктуризацію валютних кредитів.