ua en ru

Гройсман пропонує Раді розширити санкції проти Росії

Гройсман пропонує Раді розширити санкції проти Росії Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна, Віталій Носач)

Санкції допоможуть протистояти кібератакам РФ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подав у Верховну раду законопроект № 8042 щодо розширення санкції проти Росії. Відповідний проект був зареєстрований 15 лютого.

Зазначимо, що санкції допоможуть протистояти кібератакам Росії.

Крім того, законопроектом пропонується заборонити використовувати на об'єктах критичної інфраструктури телекомунікаційне обладнання та програмне забезпечення Росії.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 14 лютого 2018 року схвалив законопроект про поширення санкцій проти Росії на російське програмне забезпечення, яке використовується на об'єктах критичної інфраструктури.

Зокрема, уряд пропонує до закону "Про санкції" додатково внести такий вид секторальних санкцій, як заборона або обмеження використання на об'єктах критичної інфраструктури програмного забезпечення і технічних засобів телекомунікацій походженням з країни, щодо якої застосовано санкції. Передбачається, що прийняття даного законопроекту створить правову підставу для заборони або обмеження використання на об'єктах критичної інфраструктури ПЗ, розробленого суб'єктами господарювання країни-агрессора.