ua en ru

Гройсман пропонує підвищити оборонний бюджет до 201 млрд гривень

Гройсман пропонує підвищити оборонний бюджет до 201 млрд гривень Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/pg/volodymyrgroysman)

Гройсман вважає, що такий бюджет дозволить підвищити зарплати військовим

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує підвищити оборонний бюджет на наступний рік до 201 млрд гривень. Про це він повідомив у своєму Twitter.

Зокрема, Гройсман повідомив, що вчора на засіданні Ради національної безпеки і оборони запропонував збільшити оборонний бюджет на 2019 рік на 23 млрд гривень порівняно з поточним роком - до 201 млрд гривень.

"При ефективному використанні такий бюджет дає можливість не тільки оновити озброєння, але і збільшити зарплату нашим військовим", - додав він.

Гройсман пропонує підвищити оборонний бюджет до 201 млрд гривень

Нагадаємо, напередодні РНБО прийняла основні параметри оборонного бюджету на 2019 рік. Зазначимо, на потреби сектору безпеки і оборони України буде спрямовано більше 5% ВВП. Крім того, РНБО затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів. Мова йде про посилення військово-морської присутності в Азовському морі.

Також напередодні стало відомо, що, згідно з прогнозом Кабінету міністрів України, ВВП на 2019 рік складе 3,9 трлн гривень.