ua en ru

Гройсман вимагає "жорстких рішень" по керівництву митниці за контрабанду лісу на Закарпатті

Гройсман вимагає "жорстких рішень" по керівництву митниці за контрабанду лісу на Закарпатті Фото: Гройсман вимагає "жорстких рішень" по керівництву Митниці за контрабанду лісу на Закарпатті

Прем'єр доручив з'ясувати причетність до інциденту представників "Укрзалізниці", екологів та лісників

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив голові Державної фіскальної служби Роману Насірову провести службове розслідування щодо інциденту у м. Чоп, пов'язаного зі спробою вивезення високоякісної необробленої деревини за кордон, незважаючи на заборону українського законодавства. Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Я би хотів, щоб кожен, хто мав причетність до цього – хто відправляв, хто робив оформлення, хто підписував – вони усі мають бути покарані і їхні матеріали мають бути передані до Національного антикорупційного бюро… Це чиста корупція, махрові корупціонери, яким просто не місце в самій системі", - підкреслив Гройсман.

Крім того, очільник уряду доручив з'ясувати причетність до даного інциденту представників ПАТ "Укрзалізниця", екологів та лісників.

"Це усе взаємопов'язано. Тому я доручаю швидко провести розслідування і усіх (винних) притягнути до відповідальності, і вони мають бути звільнені негайно", – зазначив прем’єр.


Гройсман також наголосив на необхідності прийняти відповідні кадрові рішення щодо керівництва митниці.

"Без керівництва митниці такі речі не можуть робитися. Це серйозні вагони, платформи, які були завантажені цим кругляком. Я вважаю, що вони налагодили системний бізнес на контрабанді, і роблять це. Тому я вважаю, що мають бути найжорсткіші кадрові рішення, які тільки можуть бути", – підкреслив він.

В свою чергу Насіров зазначив, що сподівається на завершення цього розслідування цього тижня. За його словами, Державна фіскальна служба вживає заходів для забезпечення більш щільного контролю експорту деревини та подолання маніпуляцій.

Нагадаємо, Гройсман поки не визначився з приводу можливої зміни голови ДФС.