ua en ru

Гройсман вимагає звільнити чиновників за тиск на бізнес

Гройсман вимагає звільнити чиновників за тиск на бізнес Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр доручив провести перевірку на предмет зловживань чиновників

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зажадав перевірити і звільнити чиновників за тиск на бізнес. Про це повідомлення прес-служба Кабінету міністрів України за результатами засідання уряду.

"Гройсман звернувся до членів уряду з вимогою провести перевірки роботи підконтрольних їм структур у регіонах України та прийняти відповідні кадрові рішення в разі підтвердження фактів зловживань", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр нагадав, що вчора, 25 жовтня, під час засідання Ради регіонального розвитку від виконання обов'язків був відсторонений керівник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олег Цвях. Причиною стали скарги керівників місцевих органів влади на роботу органів Держгеокадастру.

"Але мова йде не тільки про Держгеокадастр. Бізнес говорить про те, що чиновники сіли на місця і починають розповідати, як кому жити. З цим я теж не буду миритися. Вимагаю від міністрів - у кожного є підконтрольні структури - провести перевірки", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр ініціює звільнення виконуючого обов'язки голови Держслужби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха.