ua en ru

Гройсман доручив прискорити роботу над проектом держбюджету-2016

Гройсман доручив прискорити роботу над проектом держбюджету-2016 Фото: Володимир Гройсман

Спікер Ради не допустить ухвалення бюджету "під ялинку"

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман доручив бюджетному комітету разом з Міністерством фінансів прискорити роботу над проектом державного бюджету на 2016 р. Про це він заявив в ході засідання Погоджувальної ради в понеділок, 5 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я доручаю бюджетного комітету разом з міністерством фінансів. Будь ласка, зв'яжіться, зробіть календарний план, проінформуйте керівників фракцій, колег з комітетів, щоб ми дуже швидко розглянули це питання, його прийняв. Не допустимо під ялинку приймати бюджет", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що необхідно скоротити видатки в проекті державного бюджету на 2016 р. ще на 30 млрд грн.

Зазначимо, раніше Кабінет міністрів відкликав з Верховної Ради проект держбюджету-2016 відразу ж після його внесення. Втім, через деякий час Міністерство фінансів все-таки опублікувало раніше відкликаний проект держбюджету. Доходи в ньому були закладені на рівні 550 млрд 39 млн грн, а витрати - 621 млрд 192 млн грн.