ua en ru

Гройсман доручив розробити рекомендації щодо забезпечення допуску інвалідів до соцоб'єктів

Гройсман доручив розробити рекомендації щодо забезпечення допуску інвалідів до соцоб'єктів Фото: Володимир Гройсман

Розроблені рекомендації відправлять в кожне місто, щоб можна було розробити місцеві програми

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив уповноваженому уряду з прав людей з інвалідністю Раїси Панасюк розробити рекомендації для місцевих органів влади щодо забезпечення допуску інвалідів до соціальних об'єктів, об'єктів інфраструктури, житлового фонду та транспорту. Таке доручення Гройсман дав при розгляді урядом проекту постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку" на засіданні в середу, передає "Урядовий портал".

"Давайте затвердимо наші рекомендації з конкретними заходами рішення уряду і направимо їх в кожне місто, щоб була типова історія, за якою вони можуть зробити свої місцеві програми або вдосконалювати існуючі, і зробити реальний план дій, коли можливо зробити серйозну програму безбар'єрності. Думаю, що буде дуже правильний крок, у тому числі при закупівлі транспорту, при модернізації дошкільної, пришкільного освіти, забезпечити інклюзивність ", - заявив Гройсман.

Також повідомляється, що в результаті фінансової децентралізації сьогодні у місцевих органах влади достатньо коштів для того, щоб забезпечити умови безбар'єрного доступу для людей з обмеженими можливостями. Рекомендації щодо забезпечення безбар'єрності уряд розгляне найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство соцполітики пропрацювала питання про збільшенні розмірів разової грошової допомоги інвалідам війни.