ua en ru

Гройсман доручив розглянути питання продовження "Укрнафті" дозволу на надрокористування

Гройсман доручив розглянути питання продовження "Укрнафті" дозволу на надрокористування Фото: "Укрнафта" (УНІАН)

З початку 2017 року "Укрнафта" припинила видобуток на 9 родовищах через непродовження спецдозволів на надрокористування

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розглянути питання продовження ПАТ "Укрнафта" дозволу на надрокористування. Про це він заявив сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Гройсман звернувся до Міністерства екології та природних ресурсів України та Міністерства юстиції України з дорученням опрацювати шляхи вирішення питання "Укрнафти" щодо можливості продовження компанії спеціальних дозволів на надрокористування.

"Якщо необхідно, підключіть в цей процес Мін'юст та Мінекології... Доручаю знайти правові шляхи вирішення цього питання в інтересах держави", - сказав глава уряду.

Варто відзначити, що сьогодні під будівлею Кабміну представники профспілки ПАТ "Укрнафта" виступали проти скорочення робочих місць через закриття родовищ внаслідок того, що з початку 2017 року "Укрнафта" припинила видобуток на дев'яти родовищах через непродовження спеціальних дозволів на надрокористування.

В 2018 році закінчується термін дії ще 27 ліцензій "Укрнафти", в 2019 році - ще 22-х. Державна служба геології та надр відмовляється продовжувати ці ліцензії, посилаючись на наявність податкового боргу "Укрнафти". При цьому, в компанії вважають, що Держгеонадра не враховуютьсудове рішення, що вступило в законну силу, згідно з яким наявність податкового боргу не є підставою для відмови у видачі або продовженні ліцензії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрнафта" станом на 18 серпня 2017 року недоотримала 560 млн гривень чистого доходу через непродовження 9 ліцензій на видобуток нафти і газу.