ua en ru

Гройсман доручив провести закупівлі ліків на 2016

Гройсман доручив провести закупівлі ліків на 2016 Фото: Володимир Гройсман

Прем'єр підкреслив, що на сьогодні проблема постачання ліків розблокована

Прем’єр міністр України Володимир Гройсман доручив провести закупівлі ліків на 2016 рік. Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді України сьогодні, 9 вересня, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"На сьогодні проблема постачання ліків розблокована, в тому числі й стосовно вакцин. Але цього є недостатньо, тому що було відставання. Це ми розблокували постачання минулого року. Зараз питання йде про те, щоб провести закупівлі 2016 року", - зазначив голова уряду.

Прем’єр-міністр запевнив, що закупівлі ліків за прозорою схемою через міжнародні організації будуть проводитися і надалі.

"Ми вважаємо, що це абсолютно правильний крок. Хоча багатьом це питання не подобається. Коли йде мова про закупівлю ліків від міжнародних організацій, то у нас є економія від 10 до 90 відсотків. Багато хто на цьому завжди грів руки. Але так більше не буде", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун запевнила, що в Україну доставлені 82% від усіх замовлених через міжнародні організації ліків.