ua en ru

Гройсман доручив подати проекти для фінансування територіальних громад до 1 червня

Гройсман доручив подати проекти для фінансування територіальних громад до 1 червня Фото: Гройсман зазначив необхідність спрощення процедури фінансування регіональних проектів

На нараді також було обговорено питання виділення субвенції місцевим бюджетам на формування інфраструктури

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів нараду з питань використання в 2016 році коштів Державного фонду регіонального розвитку, субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток територій, а також бюджетної програми "Підтримка державних і регіональних інвестиційних проектів". Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів у новини України сьогодні.

Прем'єр відзначив необхідність спрощення механізму отримання фінансування на регіональні проекти місцевими органами влади.

"Мені важливо, щоб це було чесно, незангажированно і не було тяганини", - зазначив він.

У зв'язку з цим Гройсман доручив міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробити пропозиції з удосконалення системи використання коштів Держфонду регіонального розвитку.


Також прем'єр зазначив, що необхідно забезпечити можливість місцевими органами влади середньострокового планування здійснення інвестиційних проектів.

"Нам потрібно по-новому вибудувати відносини: у кожного повинен бути свій бюджет, і він повинен їм розпоряджатися", - зазначив Володимир Гройсман.

На нараді також було обговорено питання виділення субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад, на що в 2016 передбачено 1 млрд. грн.

Прем'єр-міністр підкреслив, що необхідно поставити крапку в питанні розподілу цих коштів і доручив до 1 червня розробити перелік проектів для фінансування.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України передбачив у 2016 році 1 млрд гривень на пряму фінансову допомогу об'єднаним територіальним громадам.