ua en ru

Гройсман доручив комітетам проконсультуватися з Кабміном щодо індексації виплат

Гройсман доручив комітетам проконсультуватися з Кабміном щодо індексації виплат Фото: Володимир Гройсман

Індексація зарплат і пенсій має розпочатися з 1 липня

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив профільним парламентським комітетам почати консультації з Міністерством соціальної політики щодо можливостей індексації пенсій і зарплат. Про це Гройсман заявив сьогодні під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання індексації пенсій і зарплат мають визначальне значення... Тому я зараз офіційно даю доручення комітету з питань бюджету і комітету з питань соціальної політики почати офіційні консультації з профільним міністерством по можливості зазначеної індексації та поінформувати Верховну Раду і фракції коаліції щодо реального стану справ, щодо того, коли буде розпочато процес індексації, на яких умовах, скільки ресурсів для цього потрібно. Я б просив професійно опрацювати це питання і дати відповідь", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проведення індексації заробітної плати, грошового забезпечення, пенсійних і соціальних виплат буде забезпечено з 1 липня 2015 р.