ua en ru

Гройсман пообіцяв виконувати в повному обсязі покладені на нього обов'язки прем'єра

Гройсман пообіцяв виконувати в повному обсязі покладені на нього обов'язки прем'єра

Тимчасово виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Володимир Гройсман пообіцяв виконувати в повному обсязі ці функції. Про це він повідомив, відкриваючи засідання Кабміну в п'ятницю, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу від себе запевнити, що обов'язки, які покладені на мене як тимчасово в.о. прем'єра, будуть виконані в повному обсязі", - сказав він.

Прем'єра Арсенія Яценюка на засіданні немає.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформування НАК "Нафтогаз України".

У свою чергу, Президент України Петро Порошенко висловив надію, що Яценюк ще передумає, а вихід депутатів з коаліції не повинен паралізувати роботу Ради.

Для затвердження відставки Яценюка необхідно, щоб за це проголосувала Рада. Порошенко закликав Раду розглянути це питання вже 25 липня.

Водночас Яценюк 24 липня підписав розпорядження про призначення тимчасово виконуючим повноваження прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

25 липня віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський заявив, що заява Яценюка про відставку ще не надійшла у парламент.