ua en ru

Гройсман пообіцяв зберегти децентралізацію у Держбюджеті-2017

Гройсман пообіцяв зберегти децентралізацію у Держбюджеті-2017 Фото: Володимир Гройсман планує відстоювати децентралізацію фінансів

Це означає, що на місцях будуть кошти у наступному році

Уряд буде відстоювати масштабну децентралізацію у Державному бюджеті на 2017 рік, усупереч заявам деяких політиків про необхідність централізації коштів. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман журналістам у Вінниці 3 вересня, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Ми зберігаємо масштабну децентралізацію фінансів - це означає, що на місцях будуть кошти у наступному році. Ми за це будемо боротися", - пообіцяв прем’єр, розповідаючи про пріоритети уряду, визначені у проекті Держбюджету-2017.

Він зазначив, що деякі українські "політикани" вже говорять, "що треба більше грошей консолідувати в центрі, в Києві".


"Я категорично проти", - підкреслив глава уряду.

"Міста, села, селища, райони, області мають отримувати кошти напряму - не від комітетів парламенту, не від міністерств, а напряму: заробили гривню в бюджет - одразу ж розподілили. Тому децентралізація, хочу сказати, усім містам, селам, селищам, районам, областям буде збережена", - запевнив Гройсман.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що за результатами бюджетної децентралізації доходи громад зросли у два-п'ять разів.