ua en ru

Гройсман планує перехід 50% запусків будівництва в онлайн-режим через 2 роки

Гройсман планує перехід 50% запусків будівництва в онлайн-режим через 2 роки Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

За словами прем'єра, містобудівна сфера потребує дерегуляції

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що за два роки планує перевести будівництво і впровадження 50% об'єктів в експлуатацію в онлайн-режим. Про це прем'єр повідомив у Facebook.

"Моя мета, щоб за два роки не менше 50% об'єктів починали будівництво і впроваджувалися в експлуатацію онлайн", - заявив Гройсман.

За його словами, містобудівна сфера в Україні потребує подальшої дерегуляції. Він нагадав про введення в 2017 року 6 електронних послуг, що дозволяють як почати так і завершити будівництво об'єктів I-III категорії складності онлайн.

Також, прем'єр привітав перший в Україні об'єкт будівництва, введений в експлуатацію повністю онлайн.

"Це житловий будинок індивідуального будівництва у селі Великі гаї Тернопільської області. Власник будівництва оформив документи через інтернет без відвідування органів державно-архітектурного інспекції", - резюмував Гройсман.

Зустрічайте перший в Україні об'єкт будівництва введений в експлуатацію повністю онлайн! Це житловий будинок індивідуаль...

Опубліковано Volodymyr Groysman 13 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про готовність прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана піти у відставку у разі неприйняття пенсійної реформи.