ua en ru

Гройсман віддалився від президента і почав розкручувати свою політсилу, - Рабінович

Гройсман віддалився від президента і почав розкручувати свою політсилу, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, Гройсман почав незалежну "політичну гру"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман почав незалежну від президента Петра Порошенка "політичну гру" і зблизився з екс-прем'єром Арсенієм Яценюком. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112-Україна".

"Гройсман вже не бере під козирок перед командою президента, він почав вести свою політичну гру і розкручувати свою політичну силу. І що найсумніше для Банкової - Гройсман дуже близько зійшовся з "Народним фронтом", зокрема, з Яценюком. Призначення Вадима Денисенка представником Кабміну у Верховній Раді означає хитру гру. Денисенко завжди був людиною Княжицького. Я думаю, що тут було все узгоджено з "Народним фронтом", і вони поставили свою людину у Верховній Раді", - заявив Рабінович.

"Для мене Денисенко - це негативна фігура лише з однієї причини. І ця причина в тому, що депутат був неодноразово помічений у голосуванні обома руками. А це означає, що закони, за якими потім жити всій країні, приймалися незаконно. Я особисто переконаний, що "кнопкодавство" – це найстрашніше порушення законів. Гройсман підтвердив, що його цікавлять не особисті якості депутата, а представники чиїхось людей у парламенті", - додав народний депутат.

На його думку, "розірвати цю кругову поруку" можливо при передачі ефективних важелів контролю у руки опозиції. Рабінович підкреслив, що мова йде в першу чергу про силовий блок.

"Якщо представники опозиції очолюють силові органи – це вирішення питання і противага в суспільстві. Може бути, після цього всі боялися б вигравати вибори. Голосування у Верховній Раді двома руками має бути кримінально караним. Я вже подав відповідний законопроект. Не потрібно вкладати мільйони в боротьбу. Як тільки першого посадять, жоден далі не проголосує", - переконаний Рабінович.

При цьому він розкритикував методи чинної влади, яка, на думку політика, йде протилежним шляхом і тільки заохочує силові структури підвищеною зарплатою.

"Я згоден з тим, що повинні бути великі зарплати у людей, які добре виконують свій обов'язок і працюють на державу. Але у мене питання. Чому в нашій країні свій борг добре виконують судді, прокурори і міліціонери, тобто ті, хто охороняє владу? А чому за свою хорошу роботу не повинен отримувати гідну зарплату вчитель, лікар, робітник, навіть вантажник і так далі? Я не розумію цієї логіки уряду, коли у нас 120 тисяч довічно отримують судді. Виходить, як в анекдоті, нехай нажеруться, щоб лопнули? Ці подачки у вигляді вищих зарплат у нас отримують тільки ті, хто охороняє владу. Робіть висновки", - резюмував Рабінович.