ua en ru

Гройсман обговорив з постпредом США в ООН взаємодію у протистоянні російській агресії

Гройсман обговорив з постпредом США в ООН взаємодію у протистоянні російській агресії Фото: Володимир Гройсман

Гройсман зауважив, що перед Україною стоять три головні перешкоди, які необхідно подолати

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Нью-Йорку провів зустріч із постійним представником США в ООН Самантою Пауер, у ході якої сторони обговорили спільну взаємодію у контексті протистояння російській агресії. Про це йдеться у повідомленні "Урядового порталу".

Зокрема, Гройсман зауважив, що перед Україною стоять три головні перешкоди, які необхідно подолати.

"Ми маємо три вороги: Росія, корупція, популізм. Це три повноцінні вороги, які сьогодні заважають розвитку України", - наголосив Гройсман, зазначивши, що уряд налаштований проводити необхідні реформи.


"Ми будемо боротися за Україну і за внутрішні реформи", - підкреслив він.

У свою чергу, Пауер значила, що Україна веде боротьбу на двох фронтах - у протистоянні агресії та у проведенні необхідних реформ. Також вона наголосила на необхідності успішного проведення реформ, що дозволить ефективно відповідати на виклики, породжені російською агресією.

Крім того, сторони обговорили плани роботи новоствореного Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, Гройсман підкреслив необхідність розробки середньострокової стратегії реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Також обговорювалися гуманітарна ситуація на Донбасі та у тимчасово окупованому Росією Криму, а також стан виконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман обговорив зі спікером Конгресу США реформи в Україні та ситуацію на Донбасі.