ua en ru

Гройсман в новому статусі поговорив з Байденом, Шульцем і Могеріні

Гройсман в новому статусі поговорив з Байденом, Шульцем і Могеріні Фото: Гройсман в новому статусі поговорив з Байденом, Шульцем і Могеріні

Байден висловив сподівання, що призначення нового уряду створить необхідний імпульс для прискорення реформ в Україні

Сьогодні, 14 квітня, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів телефонні бесіди з віце-президентом США Джо Байденом, президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем та Високим представником ЄС у закордонних справах та політиці безпеки - віце-президентом Європейської Комісії Федерікою Могеріні. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Зокрема, Байден висловив сподівання, що призначення нового уряду створить необхідний імпульс для прискорення системних реформ в Україні відповідно до програми співробітництва з МВФ та Угоди про асоціацію з ЄС. Віце-президент Джо Байден підтвердив солідарність США з Україною та готовність його держави надалі надавати всебічну підтримку Україні на шляху перетворень.


Шульц високо оцінив ефективну двосторонню взаємодію між Верховною Радою та Європейським парламентом.

Могеріні наголосила на солідарній позиції Європейського союзу на підтримку України у подоланні актуальних викликів. Гройсман, у свою чергу, висловив вдячність Європейській Комісії за готовність підтримувати новий уряд у впровадженні ключових реформ.

Нагадаємо, Європейський союз обіцяє підтримати новий Кабінет міністрів України.