ua en ru

Гройсман назвав пріоритетне завдання України в газовій сфері

Гройсман назвав пріоритетне завдання України в газовій сфері Фото: Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман (РБК-Україна)

Уряд докладає всі зусилля, щоб зробити Україну енергетично незалежною

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що пріоритетне завдання в енергетичній сфері – збільшити видобуток власного природного газу до 20 млрд кубометрів до 2020 року. Про це йдеться в повідомленні Володимира Гройсмана в Facebook.

"Уряд докладає всі зусилля, щоб зробити Україну енергетично незалежною, адже це - важлива складова успішної і сильної країни", - сказав Гройсман.

Прем'єр повідомив, що Україна більше 600 днів не використовує російський газ. Також він додав, що в 2016 зупинено падіння видобутку власного газу, а в першому півріччі 2017 вдалося збільшити його на 3,8%.

"На цьому ми не зупинимося. Завдання - збільшити видобуток до 20 млрд кубометрів до 2020 року", - заявив політик.

Також Гройман назвав важливим завданням свідоме споживання енергоносіїв та ефективна економія ресурсів. Додавши, що з цією метою кошти на програму "теплі кредити" збільшено на 730 млн гривень.

"Впевнений, що системна робота в цьому напрямку і відповідальність кожного українця допоможе нам до 2020 року стати абсолютно енергонезалежною державою", - сказав політик.

Уряд докладає всіх зусиль, щоб зробити Україну енергетично незалежною, адже це - важлива складова успішної і сильної кра...

Опубліковано Volodymyr Groysman 26 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що видобуток природного газу в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, р. Севастополя та частині зони проведення антитерористичної операції) у червні 2017 р. порівняно з аналогічним місяцем 2016 р. збільшилася на 3,4% - до 1,6 млрд куб. м.