ua en ru

Гройсман назвав першочергове завдання нового Кабміну

Гройсман назвав першочергове завдання нового Кабміну Фото: Володимир Гройсман

Кабмін повинен зайнятися дерегуляцією ринку ліків

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав одним з першочергових завдань нового складу Кабінету міністрів дерегуляцію ринку ліків. Про це Гройсман повідомив сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання ліків... Дуже багато розмов навколо того, що ліки у нас надзвичайно дорогі, але при першому наближенні аналізу цієї ситуації ми бачимо, що все зроблено національним законодавством та іншими рішеннями різних інших органів для того, щоб цей ринок закрити, не дати на ньому створити конкуренцію за якістю і цінами. Я вважаю, що перше завдання уряду ми повинні дерегулювати цей ринок", - сказав він.


За словами Гройсмана, це дасть можливість українцям купувати якісні ліки з Америки, Канади, Швейцарії та інших країн за незавершеним цінами.

"Ми повинні дерегулювати цей ринок через прийняття постанови, яка дерегулює цей процес, надходження цих ліків на ринок, і друге - внесення змін до закону, які дозволять забезпечити механізм законодавчих змін", - додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що уряд має навести порядок на митниці.