ua en ru

Гройсман назвав фракції, які він бачить у новій коаліції

Гройсман назвав фракції, які він бачить у новій коаліції Фото: Володимир Гройсман розповів, які сили повинні увійти у нову парламентську більшість

Коаліція може бути створена лише з проєвропейських демократичних сил

Фракції "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія" та "Батьківщина" мають відшукати формат для створення нової коаліції у Верховній Раді України. Про це голова ВР Володимир Гройсман повідомив у програмі "Право на владу" телеканалу "1+1".

"Я вважаю, що всередині цих п'яти фракцій треба знаходити сьогодні формат рішень, який дозволить створити коаліцію", - сказав він.

Голова ВР підкреслив, що коаліція має бути сформована з проєвропейських демократичних сил.

"Я вважаю, що коаліція може бути створена, переформатована або перезавантажена з тих партій чи фракцій, які входили в коаліцію "Європейська Україна" - це вважаю абсолютно принциповим. Ми повинні сформувати коаліцію з проєвропейських демократичних сил", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко заявив, що в України є 2 тижні для формування нової коаліції, нового технократичного уряду і голосування за поправку в законі про електронне декларування.