ua en ru

Гройсман наполягає на присутності миротворців вздовж українсько-російського кордону

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає за необхідне розміщення миротворців не лише на лінії розмежування на Донбасі, але і вздовж українсько-російського кордону. Про це він заявив під час свого виступу у європейському парламенті в Брюсселі.

"Минулого тижня Рада національної безпеки та оборони України прийняла рішення звернутися до ООН та ЄС з пропозицією направити в Україну миротворчу місію. Ідеальним варіантом стала б відповідна місію Європейського союзу. Нам бачиться, що така місія була б ефективна , якби вона розташовувалась і на лінії зіткнення, і на неконтрольованій поки що Україною ділянці спільного кордону з Росією ", - заявив Гройсман.

Проте він зазначив , що така ініціатива викликала спротив у Росії та представників ДНР та ЛНР.

"Чому? На мій погляд через те, що закриття спільного кордону , його моніторинг з боку ОБСЄ чи миротворців вкотре викриє присутність російських військових та змусить РФ забрати з території України техніку", - зазначив Гройсман.

Він зазначив, що тільки нарощування тиску на Росію з боку міжнародної спільноти може змусити її зупинити агресію проти України та її громадян.

Нагадаємо, в МЗС України заявили, що миротворці можуть бути введені на Донбас тільки після припинення вогню і відведення озброєнь.