ua en ru

Гройсман сподівається на швидкий розгляд і прийняття держбюджету-2018

Гройсман сподівається на швидкий розгляд і прийняття держбюджету-2018 Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр сподівається на якісний підсумковий документ бюджету

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається на швидкий розгляд і прийняття держбюджету-2018. Про це повідомляє прес-служба Кабміну за результатами зустрічі прем'єра з експертами, присвяченій обговоренню проекту бюджету.

"Бюджет опублікований, вже є коментарі, і я буду дякувати за поради і оцінки. Хочу, щоб ми вийшли на якісний документ для прийняття у другому читанні і в цілому. Чим раніше ми це зробимо, тим буде краще для держави", - заявив Гройсман.

За його словами, прем'єр готовий боротися за пріоритети бюджету і дискутувати з технічних питань. Він нагадав основні аспекти бюджету та макропоказники, на які розрахований документ.

Так, Кабінет міністрів закладає прогноз зростання економіки в 2018 році на 3%, інфляції - 7% і дефіциту - 2,7% ВВП. Разом з тим заплановані доходи бюджету - більше 1 трлн гривень, зростання мінімальної заробітної плати - до 3723 гривень.

Крім того, закладено зростання витрат за соціальними програмами, в тому числі за програмою субсидій - до 122 млрд гривень. Безпека та оборона - не менш 5% ВВП, в тому числі армія - не менше 3%. Бюджет дорожніх робіт - 44 млрд гривень, у тому числі 4 млрд гривень на дорогу "Львів - Одеса" через Вінницю, Умань, Миколаїв і Херсон.

Особливу увагу бюджету також приділено утворенню і зростанню на 25% зарплат вчителів, медицині в частині продовження розпочатих у цьому році програм і змін, науці і культурі.

"Де я бачу ризики? На місцях. Там більше ресурсів, але відповідальність треба підтягувати. А наш бюджет - так, дуже амбітний. І нам треба ставити високу планку. На що я готовий заради прийняття документа? Можливо, погодитися на пріоритетне фінансування окремих галузей", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на сайті Верховної Ради опубліковано проект державного бюджету на 2018 рік, який уряд передав до парламенту, вклавшись у відведений законодавством термін - 15 вересня.